Moor End Academy is a part of the South Pennine Academies

Moor End Academy

Every Day : Respect : Ambition : Responsibility

Academy Day

Monday 4 June - Friday 20 July 2018

Breakfast Club – 08-8.45am
(Non-Compulsory)
Form Time
(08:45 – 09.05)
Block Timings Lesson Year 10 Year 8 & 11 (6) Year 7  & 9
1 09.05 – 9.55am 50 mins Period 1 
(9.05 – 9.55)
Period 1 
(9.05 – 9.55)
Period 1 
(9.05 – 9.55)
   
2 9.55 -11.05am 
1 hour 10 min block
50 mins Period 2 
(9.55 – 10.45)
Break a
(9.55 – 10.15)
Period 2 
(9.55 – 10.20)
Break b
(10.20 – 10.40)
Period 2 continued
(10.40- 11.05) 
Break c
(10.45 – 11.05)
Period 2
(10.15 – 11.05)
         
3 11.05 – 11.55am 50 mins Period 3
(11.05 – 11.55)
Period 3
(11.05 – 11.55)
Period 3
(11.05 – 11.55)
           
4 11.55-12.45pm 50 mins Period 4
(11.55-12.45)
Period 4
(11.55-12.45)
Period 4
(11.55-12.45)
           
5 12.45 - 2.15pm
1 hour 30 minblock
60 mins  Period 5
(12.45  - 1.45) 
Lunch a
(12.45 – 1.15)
Period 5
(12.45 – 1.15)
Lunch b
(1.15 – 1.45)
Lunch c
(1.45-2.15)
Period 5
(1.15 – 2.15) 
Period 5 continued
(1.45 – 2.15)
     
6 2.15 – 3.15pm 60 mins Period 6
(2.15 – 3.15pm)
Period 6
(2.15 – 3.15pm)
Period 6
(2.15 – 3.15pm)

After school supervised study areas:

- Years 7&8: Library
- Years 9-11: M Zone 

3.15-4pm
(Non-Compulsory)